Krenuo je izbor najboljih radova za English All Around

 

Kao što znate, naša škola i ove godine organizira festival English all around – Celebrating passion for English. Prošle godine, na prvom festivalu smo učili, a sada gledamo kako festival buja pred našim očima.

Iskustvo učeničkog sudjelovanja na natjecanju, učenja i druženja želimo osnažiti i promicati kako bi i nove generacije mogle pokazati sve svoje talente, znanja, sposobnosti i vještine na engleskom jeziku te maksimalno uživati učeći i upoznajući svoje vršnjake iz cijele Hrvatske.

Tema ovogodišnjeg festivala je prema odabiru posjetitelja naše stranice – Identitet.

53 škole iz svih krajeva Hrvatske uposlile su 400 učenika i 87 mentora, te se prijavili svojim radovima za izazove: Filma, Glazbe, Priče, Drame i Izlaganja, i potvrdili sudjelovanje u izazovima Govorenja i Sricanja.

Primili smo 31 film, 6 glazbenih spotova, 46 literarnih radova, 13 dramskih djela i 8 izlaganja, a na festivalu se očekuju 44 govornika i 52 natjecatelja u slovkanju!

Sveukupno očekujemo da će našom školom u ta dva dana proći oko 550 ljudi (uključujući i naše učenike-volontere, profesore i suce)

Time smo daleko nadmašili prošlogodišnjih više od 300 sudionika iz 32 škole što shvaćamo samo kao obavezu da naša organizacija ove godine bude još bolja.

Na našim je stranicama omogućeno glasanje posjetiteljima u kategorijama filmskih i glazbenog izazova, te izazova priča. Literarnih radova srednjoškolaca je bilo toliko da jednostavno nismo mogli pozvati sve pa su suci odmah imali težak zadatak izdvojiti 15 najboljih radova u toj kategoriji koji su na kraju pozvani na festival u ožujku.

I vi možete dati svoj glas za najbolje filmove, spotove i literarne radove na ovome linku http://www.pug.hr/gimnazija/english-all-around/and-now-vote/

Festival je izazvao velik interes i na internetu. Brojni posjetitelji dolaze pogledati filmove i ostaviti svoj glas, a i škole sudionici ih potiču na to. Na primjer, riječke osnovne škole Centar, Ivana Zajca i Gornja Vežica stavile su poziv glasačima na svoje školske stranice, baš kao što su to učinile osnovna škola Blato, druga osječka gimnazija i slavonskobrodska srednja ekonomsko-birotehnička škola.

Ove godine smo ponudili roditeljima i prijateljima škole i mogućnost sponzoriranja cijelog festivala i raduje nas dosadašnji odaziv. Ako se i vi želite uključiti na taj način – javite se u tajništvo škole.

S veeeeelikim nestrpljenjem očekujemo daljnje korake koji nas vode do festivala:

23. veljače objavit ćemo tri teme za izazov govorenja

9. ožujka završava izbor najboljih filmova, pjesama i literarnih radova po glasovima publike 24. ožujka svečano otvorenje festivala održat će se u prostorijama kina Tuškanac, na Tuškancu. Sve detalje o festivalu, propozicijama pojedinih izazova, pozvanim školama, sucima i svemu ostalome možete dobiti na stranicama festivala (http://www.pug.hr/gimnazija/english-all-around/) do kojih vodi i link na desnoj margini ove stranice. Uživajmo svi u engleskom!
Comments are closed.