Ljetni upisni i prijelazni rok

uPISIOvih je dana završio ljetni upisni rok i želimo čestitati svim učenicima koji su ostvarili pravo upisa u Privatnu umjetničku gimnaziju i zaželjeti im dobrodošlicu u našu školu!

I ovaj je upisni rok još jednom pokazao koliko naši učenici i njihovi roditelji cijene svoju školu i koliko lijepih riječi su spremni za nju izreći roditeljima i učenicima koji tek traže srednju školu za upis.

Dvadeset je učenika upisano u prvi razred – našu šesnaestu generaciju gimnazijalaca - i još nekoliko u više razrede. Ono što nas raduje je da su gotovo svi učenici došli k nama zato što su od nekoga čuli koliko smo dobra i posebna škola. Bilo da su razgovarali s našim bivšim i sadašnjim učenicima, ili pak s njihovim roditeljima, a ponekad i s bakama i djedovima!

Doduše, nerijetko ih je zanimalo čuti da li je taj odnos profesora prema učenicima zaista tako brižan kako se priča, mogu li se odgovaranja zaista planirati, idemo li zaista toliko često po muzejima, galerijama i brojnim znanstvenim institucijama kao što su čuli, da li je istina da učenici sami biraju svoje radionice kojima će se onda baviti cijelo polugodište, kako se PUGovci pripremaju za stručna putovanja, što su to „Naši odlikaši“ i kako se može ispravljati negativna ocjena ... drago nam je da smo svim novopridošlim učenicima uspjeli dočarati što to znači biti PUGovac ili PUGovka i drago nam je što su nam oni i njihovi roditelji odlučili ukazati povjerenje i upisati Privatnu umjetničku gimnaziju.

Drago nam je i da je program umjetničke gimnazije koji u Hrvatskoj provodimo samo mi i nadalje prepoznat kao jedinstven i drugačiji, ali i da je unatoč tome treći najučestaliji gimnazijski program među učenicima privatnih škola u Zagrebu (nakon programa opće gimnazije kojeg provodi sedam privatnh škola i programa klasične gimnazije).

Jedva čekamo početak školske godine da naše nove učenike i učenice uvedemo u naše prostore i upoznamo ih s njihovim novim kolegama i kolegicama s kojima će provoditi sljedeće četiri godine.

A prije početka nove školske godine pred nama je još jesenski upisni rok za one koji u ljetnom roku nisu uspjeli pronaći školu koju žele upisati ili su nakon prvotnog odabira ipak prepoznali da će program PUG-a i poticajna školska atmosfera za njih biti prava motivacija u budućem srednjoškolskom obrazovanju. To je također i rok za sve one koji su dio svojeg školovanja proveli u inozemstvu pa su se tek sada vratili u Hrvatsku ili su u nju tek doputovali.

Pozivamo sve zainteresirane za upis u prvi razred, a posebno pozivamo i sve one koji smatraju da bi PUG još bolje zadovoljio njihove interese od škole koju trenutno pohađaju pa razmišljaju o mogućem prelasku u više razrede – kliknite na "Online prijavnicu za razgovor" i prijavite se za upisni razgovor.

Online prijavnica

Za sva pitanja ili nejasnoće javite se bez oklijevanja i tijekom srpnja i kolovoza upisnom koordinatoru g. Davoru Kajiću na e-mail webmaster@pug.hr ili na tel. 099 270 43 55.

Upisni razgovor ne boli, nije testiranje znanja ili inteligencije i ne obavezuje na upis – radi se zaista o razgovoru tijekom kojega se učenici i škola međusobno upoznaju jer tek nakon upoznavanja učenici, roditelji i Gimnazija imaju dovoljno elemenata za odluku  o upisu.

Nikako ne treba čekati početak elektronskog upisa u jesenskom roku – razgovor je dobro obaviti unaprijed kako bi elektronski upis ostao samo formalnost – baš kao što je to bilo za sve učenike našeg novog prvog razreda!

Comments are closed.