Upisi

Učenici osmih razreda mogu se prijaviti za upis u I. razred u oba naša programa (Program Umjetničke gimnazije i Program Medijskog tehničara) tijekom cijele školske godine.

Za upis je važan razgovor ravnateljice s učenikom kojem prisustvuju i roditelji, a težište je na uočavanju učenikovih sklonosti, interesa i razine opće kulture. Nakon razgovora, učenik, roditelji i Gimnazija donose odluku  o upisu.

Online prijavnica

Molimo sve zainteresirane učenike i roditelje da nam se jave što ranije kako bi na vrijeme prošli ovaj odlučujući korak do upisa. Nije dobro čekati upisnu gužvu!!

Razgovoru učenici i roditelji pristupaju bez obaveze upisa.

Dokument za taj razgovor je svjedodžba VII. razreda.

VAŽNO! Gimnazija je uključena u školski sustav Hrvatske i kao takva upisuje učenike kroz sustav elektronskog upisa na www.upisi.hr. Učenici i roditelji trebaju znati da je preduvjet svakog upisa obostrani potpis Ugovora o školovanju.

Kod upisa učenika koji su dio svojeg prethodnog školovanja proveli u inozemstvu stvaramo uvjete koji olakšavaju prilagodbu hrvatskom obrazovnom sustavu. Prema našim iskustvima do kraja školske godine takvi učenici obično polože sve razlikovne ispite, usavrše hrvatski jezik do potrebne razine i sasvim se osamostale i uključe u uobičajeni rad škole.

Za sve potrebne obavijesti javite nam se na info(at)pug.hr ili na bilo koji drugi način naveden na stranici Kontakti.

Cjeloviti tekst Natječaja za upis u Privatnu umjetničku gimnaziju možete naći na ovoj poveznici. ŠKOLARINA

Privatna umjetnička gimnazija financira se gotovo u cijelosti iz školarine.

Školarina za školsku godinu 2017./2018. iznosi 30.000 HRK godišnje i uključuje organizaciju redovne, dopunske i dodatne nastave, rad u radionicama, ulaznice za posjete scenskim predstavama (kazališnim, glazbenim…), muzejima, galerijama, kulturnim spomenicima i kulturnim institucijama koje škola organizira kao sastavni dio nastavnog procesa.

Školarina ne uključuje prehranu, udžbenike, učenički pribor i troškove stručnih putovanja.

Iznos školarine moguće je platiti u ratama prema dogovoru sa Upravom škole, a ukoliko se cjelogodišnja uplata podmiri unaprijed Uprava odobrava smanjen iznos školarine.

Posebno daroviti i učenici sa izvrsnim uspjehom imaju pravo na smanjen iznos školarine kao i učenici čija starija braća i/ili sestre također pohađaju Gimnaziju.