Veliki uspjeh na Lidranu – devet radova na županijskoj razini!

I ove su godine naši učenici nastupili na Lidranu – najvažnijoj literarnoj, novinarskoj i dramskoj smotri. To ne bi bilo ništa neobično da ovaj put nije čak devet radova naših učenika prošlo na sljedeću, županijsku razinu. Ako još uzmemo u obzir da je konkurencija bila zbilja žestoka, možemo biti i više nego ponosni na njih.

Svi oni vrijedno su radili pod mentorstvom svojih profesora (Ante Zlatka Stolice za literarne, dramske i novinske radove, a profesorice Ane Petrović za radijsku emisiju) pa im na ovim rezultatima od srca čestitamo.

U literarnoj kategoriji tu su Mia Papa Stubbs (učenica trećeg razreda) i Luka Stjepanović (učenik prvog razreda). Mia je napisala prozni rad pod imenom „Osmrtnica“ u kojem u prvom licu dočarava svijet usamljenog čovjeka na kraju života. Luka je ostvario uspjeh lirskim radom pod imenom „U lica“, kratkom pjesmom u kojoj uspijeva oslikati život grada i njegovih stanovnika.

Posebno uspješna bila je i novinarska grupa koju čine Laura Čulek, Dominic Suchar, Hana Kocijan, Jakov Kaštelanac i Luka Grgić. Ove godine fokusirali su se na svijet filma gdje su intervjuirali filmaše koji su u protekloj godini bili najpopularniji. U njihovim radovima možete saznati kako razmišljaju Rajko Grlić, Hana Jušić, Dario Juričan, Katarina Zrinka Matijević i jedna od najaktivnijih glumica – Ksenija Marinković.

Da sve ne ostane na papirnatim radovima, pobrinula se PUG-ova radijska grupa, kao i naša glumica Lucija Vojković.

Na županijskoj razini radijska grupa predstavit će se desetominutnom emisijom „Što ćeš biti kad odrasteš?“ pod mentorstvom profesorice Ane Petrović.

Za Luciju Vojković (učenicu trećeg razreda) možemo reći da je ove godine imala najteži posao – u konkurenciji od 35 izvrsnih scenskih nastupa ušla je među osam najboljih.

O kolikom se uspjehu naših učenika radi postaje jasno kad se vidi koliko je ukupno radova prošlo na županijsku razinu iz naše "zone" kao i kad se pogleda usporedba s drugim školama u zoni, a što dočarava sljedeća tablica:  

Čestitamo svim učenicima na ovim rezultatima i želimo im sreću na sljedećoj razini o kojoj ćemo vas uskoro izvijestiti, a čestitamo i učenicima koji ovaj put nisu prošli dalje jer je i njihov trud bio sjajan!

Sve pisane i snimljene radove moći ćete čitati i čuti na PUG-ovim stranicama nakon Lidrana jer ih prema propozicijama do tada ne smijemo objaviti ...  
Comments are closed.